Nachtlenzen bij kinderen

Nachtlenzen dragen in Rotterdam? Turnhout Optiek past al sinds 2006 Nachtlenzen aan.

Nachtlenzen zou je misschien niet zo snel met kinderen associëren, maar de twee passen eigenlijk heel goed bij elkaar. Nachtlenzen zijn gemaakt van een extreem hoog zuurstofdoorlatend vormstabiel materiaal. Doordat de lenzen alleen ’s nachts worden gedragen, krijgen de ogen overdag volledige rust. Dit is een van de redenen waarom nachtlenzen zeer geschikt zijn voor kinderen.

Een andere reden is dat kinderen overdag spelen, zwemmen en sporten. Dit is vaak niet handig met een bril, omdat die beschadigd kan raken. Maar nachtlenzen doen meer bij kinderen. Waar de nachtlens bij volwassenen het zicht voor 1 á 2 dagen scherp maakt, kan het effect van de nachtlens bij kinderen permanent van aard zijn. Bij volwassenen is het hoornvlies volgroeid en neemt het na een tijdje de oorspronkelijke vorm aan. Het hoornvlies van kinderogen is nog niet volgroeid. De verslechtering van het oog kan daarom met nachtlenzen vertraagd worden.

Nachtlenzen kunnen worden toegepast bij een sterkte van -0.50 tot en met -5.00. ook cilindersterktes tot C-2.00 kunnen met de nachtlenzen worden gecorrigeerd.

U kunt contact opnemen voor het maken van een beoordeling / informatie afspraak voor nachtlens advies op 010 466 53 58.

feb 8, 2018 | Posted by in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Nachtlenzen bij kinderen
Premium Wordpress Themes by UFO Themes