Contactlens controle

De contactlenzen controle bij Turnhout Optiek in Rotterdam wordt verricht volgens een zeer nauwkeurig samengesteld protocol. De kwaliteit van de controle en beoordeling van uw oog is natuurlijk waarvoor u bij ons “de specialist” langs komt. Het protocol waarnaar wij meten bestaat uit onderdelen van de CCLRU scaling, de Efron Grading scales en natuurlijk de vakkennis die Turnhout sinds 1967 heeft opgedaan. Voor de mensen die graag iets meer willen weten wat we nu precies bekijken een kleine blik in de keuken van de lens controle. Wilt u een afspraak maken voor uitleg of een beoordeling kan dat via 010 466 53 58 of via de afspraak maken.

Het begin van contactlens dragen start met het 3D opmeten van het oog met een topograaf. Nu de “maat” van uw oog bekent is kunnen we starten. De kwaliteit van de lens zorgt voor een bepaalde roodheid van het oog. De beste lenzen geven het witste en gezondste oog zie afb1. Ook de mate van bloedvat ingroei wordt bepaald door kwaliteit en draag uren (afb 2). U zult tijdens de contactlens controle regelmatig een kleurstof in het oog krijgen. Hiermee kunnen wij stukjes oog die het moeilijk hebben bekijken (afb3).

Afb. 1neo-vas

Afb. 2Corneal-staining

Afb. 3limbal-redness

Uw contactlenzen draagt u bij Turnhout Optiek via de Turnhout Lenzen Club. Contactlens controle bij Turnhout Optiek in Rotterdam zorgt ervoor dat u jaren met plezier lenzen kunt dragen.

apr 18, 2016 | Posted by in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Contactlens controle
Premium Wordpress Themes by UFO Themes